Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde

BÖLCSŐDEI EGYSÉGE

Zsebi-baba csoport

2458. Kulcs Óvoda u.1

Telefonszám: 06/70-639-0241, 25 / 251 – 835

Bölcsőde szakmai vezetője: Holl Tamásné

 

 

BÖLCSŐDE BEMUTATÁSA

Bölcsődénk gyalog, gépjárművel, autóbusszal egyaránt megközelíthető autóforgalomtól

elzárt, családi házas környezetben épült, csendes, tiszta levegőjű, zsákutcában található.

 

A bölcsődei gondozás- nevelés csodálatos világa, a naponta megújulni képes inger gazdag  környezet adja az intézményes nevelés fundamentumát. A bölcsődében elkezdett személyiségfejlesztés, a tudatos tervezett, szervezett, irányított gondozó- nevelő pedagógiai munka egész életre kiható, meghatározó, felelősségteljes pedagógiai vállalkozás.

Bölcsődénk 2009 óta működi családias, esztétikus környezetben. Intézményegységünkben 1 csoportszobában 12- 14 fér?hellyel működünk. A bölcsőde belső környezetét igyekeztünk úgy kialakítani, hogy inkább egy családi ház, egy otthon benyomását keltse, mintsem egy intézményét. Tettük ezt azért, mert az idejáró gyermekeknek 1-2 évig ez lesz a második otthona.

Csoportszobánk világos, tágas, barátságos, felszereltsége a gyermekek minden igényét kielégítik. Sokoldalú fejlesztő játékokból válogathatnak kedvükre. A csoportszoba kialakításában és díszítésébe kisgyermek nevelőink és technikai munkatársunk egyaránt részt vesz. A déli alvásnál korszer? ágyak biztosítják a nyugodt pihenést. A gyermekcsoportunkban lelkes szakmailag jól képzett, az évek során sok tapasztalatot szerzett kisgyermeknevelő pedagógusok dolgoznak – igényességüket a folyamatos önképzés és új szakirányú diplomák megszerzése jellemzi. Munkájukat technikai dolgozónk segíti.

Amennyiben szükséges fejlesztő programmal is segítjük a gyermekeinket. A fejlesztés mindig a gyermekek különleges gondozási igényére épül és egyéni tulajdonságainak fokozatos kibontakozását szolgálja. A fejlesztés feladata, a korrigálás, kompenzálás, felzárkóztatás, a szociális képességek fejlesztése és minden esetben az önálló életvezetésre irányul.

Nagyon fontos számunkra a család és a bölcsőde kapcsolata, fontos a jó együttműködés. A szülők bármikor betekinthetnek a gyermekek mindennapi életébe.  Ezt a kapcsolatot erősíti a „kóstolgató hét” is ahol szeretettel várjuk a családokat, gyermekeket, akik szívesen ismerkednek az új környezettel, játékokkal, kisgyermeknevelőkkel. Bölcsődébe lépéskor biztosítjuk, hogy aktív részesei legyenek a gyermekeik beszoktatásának.

Bölcsődei Programunk, mely tartalmazza a bölcsődéskor teljes nevelő-fejlesztő munkáját. Meg?rzi a nemzetközileg elfogadott magyar bölcsődei gyakorlat értékeit, jól bevált hagyományait, ugyanakkor nyitott minden új iránt, ami ösztönzi a kisgyermeknevelőket arra, hogy a bölcsődei életet még árnyaltabban, sokszínűbben, az egyéni szükségleteket, különbözőségeket figyelembe véve szervezzék meg a gyermekek számára.

Bölcsődénk helyi programját a nevelőtestület készítette. Kiemelt feladatunk az egészséges életmódra nevelés ezen belül a mozgásfejlesztés. Nagy tornaterem és füvesített udvarunkon szabad tér, esztétikus, biztonságos játékok, libikókák, homokozó, rotikon mászóka várják a gyermekeket. Kihasználjuk az erd? közelségét, és minden évszakban ellátogatunk, terméseket gyűjtünk, őzike lesre megyünk.

A nevelés fő eszközének a játékot tekintjük, a játék, az ismeretszerzés és a tapasztalatszerzés legfontosabb színtere.

Mit adhatunk gyermeknek, szülőnek?

– testi, lelki szükségleteik kielégítését

– nyugodt, vidám szeretetteljes légkört, melyben érje a gyermeket annyi öröm, amiből
később is tud majd meríteni

– integrációra való alkalmasság, befogadó környezet

– olyan BÖLCSŐDÉT, ahova a szülők szívesen és biztonságtudattal hozzák gyermeküket.

 

„Kedves Gyerekek szeretettel várunk Benneteket és Szüleiteket, látogassátok meg

intézményünket! Ismerkedjetek meg bölcsődénkkel és bölcsődénk dolgozóival!”

 

Holl Tamásné bölcsőde szakmai vezető és kollektívája

bölcsi.2.

 

Az alábbi linkekre kattintva minden fontos információt megtudhatnak rólunk: