Select Page

Kedves Ballagók!

Szeretettel és tisztelettel köszöntelek titeket és tanáraitokat! A ballagás napja egy diák életében mindig meghatározó és örök élmény lesz, legyen az általános vagy középiskolai. Ezen a napon rengeteg emlék sejlik fel bennetek, szüleitekben és tanáraitokban is egyaránt. Egészen kicsiként, megszeppenve léptetek iskolátok falai közé, azóta pedig mondhatjuk, hogy fel is nőttetek ezek között a falak között. A Fekete István Általános Iskola óvó falai, gondoskodó tanárai rengeteg új élménnyel és az élet alapjaihoz szükséges tudással engednek most titeket el, hogy továbbfejlődhessetek, új élményeket szerezhessetek. Biztos vagyok benne, hogy mindannyitokban marad legalább egy olyan történet, amely elkíséri majd egy élete át benneteket. Barátságok szövődtek, melyek közül lesz olyan, ami az idő előrehaladtával megfakul, de olyan is, amely minden távolságot legyőzve emlékeztet majd titeket a felhőtlen gyerekkorra.

Önkormányzatunk számára mindig is nagyon fontosnak volt, hogy jól működő iskolája legyen. Minél jobb egy település iskolája, annál vonzóbbá válik a szülők számára, ezáltal pedig lakosságmegtartó erővé válik. Az önkormányzat az után is igyekezett – és teszi ezt a jövőben is – minden segítséget megadni az iskolának, hogy az állam átvette a fenntartói szerepet.

Büszkék vagyunk az iskolánkra, arra, hogy ez az iskola megállja a helyét. Ezt a diákjai által kiváló sport és tanulmányi versenyeken elért helyezésein túl az is mutatja, hogy további bővítésre van szükség, egyre nő a tanulói létszám.

Kedves nyolcadikosok! Az előttetek elballagók jó hírét vitték iskolánknak, településünknek, azzal, hogy megállták helyüket az általuk választott középiskolákban majd később a felsőoktatási intézményekben, sok generációra visszatekintve pedig az életben is.

Azt kívánom nektek, hogy legyetek ti is sikeresek, legyenek céljaitok s érjétek is el azokat. Bátran kövessétek az álmaitokat és ne hagyjátok magatokat eltántorítani tőlük. Gondoljatok szeretettel azokra, akik segítettek benneteket ezen az úton. Elsősorban szüleitekre, tanáraitokra és a falutokat se felejtsétek el, mert mindenkit – aki valaha iskolátokban tanult – ugyanaz köt össze: a büszke tudat, hogy a Fekete István Általános Iskola – nagyszámú – családjába tartozik.

Magam, az Önkormányzat és intézményeink munkatársainak nevében egy Kálnay Adél idézettel búcsúzom tőletek: „Te vagy az, aki nyitott szemmel és szívvel jársz a világban. Te vagy az, aki észreveszi az élet apró szépségeit, te segítesz jó szívvel, ahol éppen kell, általad lesz ez a világ még szebb és jobb. Mi legfeljebb segítünk neked.”

Jobb Gyula

Polgármester

A szerzőről

Írja meg véleményét

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Állandó programok a faluházban

feb
20
ked
6:30 DE. Testébresztő jóga @ Faluház
Testébresztő jóga @ Faluház
feb 20 @ 6:30 DE. – 8:00 DE.
 
6:00 DU. Kick-boksz aerobik @ Faluház
Kick-boksz aerobik @ Faluház
feb 20 @ 6:00 DU. – 8:00 DU.
 
feb
21
sze
5:00 DU. Kezdő jóga @ Faluház
Kezdő jóga @ Faluház
feb 21 @ 5:00 DU. – 6:30 DU.
 
6:30 DU. Dinamikus jóga @ Faluház
Dinamikus jóga @ Faluház
feb 21 @ 6:30 DU. – 8:00 DU.
 
feb
23
pén
4:30 DU. Festők Iskolája @ Faluház
Festők Iskolája @ Faluház
feb 23 @ 4:30 DU. – 7:00 DU.
 
feb
25
vas
5:00 DU. Kick-boksz aerobik @ Faluház
Kick-boksz aerobik @ Faluház
feb 25 @ 5:00 DU. – 6:30 DU.
 
6:30 DU. Formatorna @ Faluház
Formatorna @ Faluház
feb 25 @ 6:30 DU. – 8:00 DU.
 
Free WordPress Themes, Free Android Games