Select Page

A kulcsi Duna-part varázsa

Takács Eszter nyitotta a Csillagfényes nyári esték sorozatot

Barátságos, mosolygós, vidám, őszinte, természetkedvelő muzsikus. Ő Takáts Eszter, aki megnyitotta július 1-jén a Csillagfényes Kulcsi esték a Dunán elnevezésű programsorozatot. Ezeket a zenei estéket mostantól kéthetente élvezhetik a Hajóállomásra  kilátogatók, legközelebb július 15-én.

De térjünk vissza Eszterhez, aki olyannyira barátságos volt beszélgetésünk során, mintha már ezer éve barátok lennénk, pedig most találkoztunk először. A hazai könnyűzenei élet fontos szereplője ő, aki nem csak szólistaként, de dalszerzőként is folyamatosan, magas szinten alkot. Most Kosztin Lászlóval duóban lépett színpadra, de Takáts Eszter és Zenekara felállásban is nagyon sokszor hallható. A jó hangulatú koncert után faggattuk az énekes-dalszerzőt.

– Hogy érezted magad ma itt Kulcson?

– Mondtam a szervezőknek, hogy olyan volt kicsit, mint amikor Isztambulban jártam és ott is olyan szép volt a parton… Ez most itt a magyar Isztambul.

– Ez lett volna a következő kérdésem: tetszett a környezet?

– Igen, nagyon inspiráló, meg amúgy is nagyon szeretem nézni a vizet, már, hogy úgy, civilben is.

– Megihlet egy ilyen este, egy ilyen környezetben?

– Igen, abszolút, meg olyan jó kimozdulni, nyáron az ilyen természetközeli helyeken jó játszani. Azt is mondahatnám, hogy jobb, mint télen, persze télen a klubokban is jó, de ilyenkor nyáron annyira jó kijönni a szabadba! Olyan jó, hogy jó idő van és sok ember szívesen mozdul ki és jön el a fellépésemre, engem pedig feldob, hogy kíváncsiak rám.

– Született ebből esetleg már dalszöveg?

– Persze, az új dalok a kislemezemen mind ilyen kirándulásból, csavargásból születtek, majdnem hogy ilyen természetjárásból, legalábbis a főcím dal, meg az Árnyéktánc című dalunk mindenképpen.

– Melyik felállást szereted jobban, ezt a duót, vagy a zenekarost?

– Szeretek én mindent, szeretem a szólót, meg a zenekarost is. A zenekarból bármelyik srác eljön duózni velem, aki ráér. Szóval az összeset szeretem, mert amikor szólóban játszom, a közönség lesz a zenésztársam. Akkor még közvetlenebb vagyok, ilyenkor meg egy kicsit úgy elválik a produkció. Mindig igyekszem, hogy ne legyek távol, megpróbálok minél jobban, minél többet adni magamból. Mintha csak ülnénk valahol egy asztalnál, vagy a tábortűznél, mert így közvetlenebb a dolog.

– Jól tudom, hogy három lemezed van?

– Nem, nem, mindennel együtt lassan tizenhárom, a tíz év alatt. De amik jobban ismertek lettek azok valóban az első, a Rövid távol, a harmadik, a Ha egy nő szeret, és  a pár éve megjelent Túl közel vagy. Most pedig, jön ugye az új kislemez…

– Az mikorra várható?

– Fizikailag megjelent már, négy dal van rajta, most a bemutatók következnek. Az a terv, hogy őszre kihozunk még egy kislemezt és akkor év végére, vagy jövő év elejére szeretnénk egy nagylemezt. Csak a címét még nem találtam ki, úgyhogy most egyelőre az Okozz engem másnak kislemezt promótáljuk a koncerteken.

– Merre láthatunk-hallhatunk legközelebb?

– Egy hét múlva Nagyváradon lesz a következő fellépésem, rá egy hétre, július 16-án pedig a kislemez bemutató koncertje Budapesten, a Kobuci kertben.

 

Szöveg: Munkácsi Réka

Képek:      Tóth Norbert

A szerzőről

Írja meg véleményét

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Állandó programok a faluházban

dec
12
ked
10:00 DE. Ringató foglalkozás @ Faluház
Ringató foglalkozás @ Faluház
dec 12 @ 10:00 DE. – 11:30 DE.
 
6:00 DU. Kick-boksz aerobik @ Faluház
Kick-boksz aerobik @ Faluház
dec 12 @ 6:00 DU. – 8:00 DU.
 
dec
13
sze
5:00 DU. Kezdő jóga @ Faluház
Kezdő jóga @ Faluház
dec 13 @ 5:00 DU. – 6:30 DU.
 
6:30 DU. Dinamikus jóga @ Faluház
Dinamikus jóga @ Faluház
dec 13 @ 6:30 DU. – 8:00 DU.
 
dec
15
pén
4:30 DU. Festők Iskolája @ Faluház
Festők Iskolája @ Faluház
dec 15 @ 4:30 DU. – 7:00 DU.
 
dec
17
vas
5:00 DU. Kick-boksz aerobik @ Faluház
Kick-boksz aerobik @ Faluház
dec 17 @ 5:00 DU. – 6:30 DU.
 
6:30 DU. Formatorna @ Faluház
Formatorna @ Faluház
dec 17 @ 6:30 DU. – 8:00 DU.
 
Free WordPress Themes, Free Android Games