Select Page

Csatorna: feltételes kivitelezői szerződés előtt

Csatorna: feltételes kivitelezői szerződés előtt

Számos fórumon, és legutóbbi önkormányzati testületi ülésen kérdések sokaságát szegezik az önkormányzat vezetőinek a csatorna-beruházással kapcsolatban.

A legutóbbi, még a februári közmeghallgatáson elhangzott jó hír az volt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) Nonprofit Kft., mint a projekt előkészítő és megvalósító szerve vezetésével elkezdődött az előkészítés. Akkor Jobb Gyula polgármester arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy elindult a kivitelezési és közbeszerzési eljárás, és mivel a beruházást korábban a kiemelt állami beruházások közé sorolták, a lakosságnak nem kell önerőt biztosítani, vagyis mindenki térítésmentesen veheti majd igénybe a szolgáltatást.

Azóta azonban nem érkezett újabb hír a kulcsiak által régen várt beruházásról, ezért az önkormányzat kérdéssel fordult az NFP-hez. A minap, Barna Edit projektmenedzsertől kapott válaszlevél tanúsága szerint, a lefolytatott közbeszerzési eljárás során beérkezett ajánlatokban vállalási árai meghaladták a projekt építési költségeire rendelkezésre álló összeget. Éppen ezért a megvalósításért felelős összköltség növelési kérelmet nyújtott be az irányító hatóság felé. Jelenleg a beérkezett ajánlatok piaci árakkal történő összehasonlítása folyik, amelyre független igazságügyi szakértőt jelöltek ki. A közbeszerzési eljárás során közben lezajlott az ajánlatok értékelése, az NFP-hez megérkezett a KFF szabályossági tanúsítványa. Mivel feltételes közbeszerzési eljárásról van szó, a nyertessel a tervek szerint július 25-én kötik meg a feltételes kivitelezői szerződést, így a kiválasztott napokon belül el tudja kezdeni a szükséges tervezési, engedélyezési feladatokat – áll a projektmenedzser válaszlevelében.

Bízunk benne, hogy az összköltségnövelési kérelem bírálata hamarosan lezárul, s végre a kulcsiak számára is láthatóan/érzékelhetően elindul a beruházás! Jobb Gyula polgármester folyamatos kapcsolatban van az NFP illetékeseivel, s amint érdemi információja van, megosztja olvasóinkkal is.

A szerzőről

Írja meg véleményét

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Állandó programok a faluházban

feb
20
ked
6:30 DE. Testébresztő jóga @ Faluház
Testébresztő jóga @ Faluház
feb 20 @ 6:30 DE. – 8:00 DE.
 
6:00 DU. Kick-boksz aerobik @ Faluház
Kick-boksz aerobik @ Faluház
feb 20 @ 6:00 DU. – 8:00 DU.
 
feb
21
sze
5:00 DU. Kezdő jóga @ Faluház
Kezdő jóga @ Faluház
feb 21 @ 5:00 DU. – 6:30 DU.
 
6:30 DU. Dinamikus jóga @ Faluház
Dinamikus jóga @ Faluház
feb 21 @ 6:30 DU. – 8:00 DU.
 
feb
23
pén
4:30 DU. Festők Iskolája @ Faluház
Festők Iskolája @ Faluház
feb 23 @ 4:30 DU. – 7:00 DU.
 
feb
25
vas
5:00 DU. Kick-boksz aerobik @ Faluház
Kick-boksz aerobik @ Faluház
feb 25 @ 5:00 DU. – 6:30 DU.
 
6:30 DU. Formatorna @ Faluház
Formatorna @ Faluház
feb 25 @ 6:30 DU. – 8:00 DU.
 
Free WordPress Themes, Free Android Games