Gallyazási munkálatokról a településen

A zavaró ágak és gallyak eltávolítása, valamint a levágott nyesedék összetakarítása és eltávolítása a közterületről a lakkosság feladata és felelőssége. Kérem, hogy segítsék az önkormányzat munkáját és járuljunk közösen hozzá a szép és biztonságos település kialakításához és fenntartásához- fogalmazott Jobb Gyula polgármester a téma kapcsán.

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 137. §-a és a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013. (I. 22.) NGM rendelet előírja, hogy a villamos vezeték biztonsági övezetének környezetében lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát elérik.

Ahol a lakosság nem végezte el: Az E.ON Dél – Dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízásából eljáró Ágvágó Szolgáltató Kft. munkatársai előre láthatólag 2021 május végétől  KULCS  település területén gallyazási munkálatokat végeznek.

-Kérem a lakosságot, hogy lehetőség szerint mindenki takarítsa el a gallyazásból keletkezett nyesedéket a portája előtt, vigyázzunk együtt a településünkre- hangsúlyozta a kérését a polgármester.

error: Másolási jog letiltva!