Orvosi ügyelet

Háziorvosi ügyelet

Fejér vármegyében hét településen működik ügyeleti központ: Bicskén, Enyingen, Móron, Sárbogárdon, Velencén, Székesfehérváron és Dunaújvárosban hétköznapokon 16 és 22 óra között, hétvégén és ünnepnapokon 8 és 14 óra között. Ezen felül éjszakai orvosi ügyeletre továbbra is lehetőség van Dunaújvárosban és Székesfehérváron, hiszen hétköznapokon 22 és 8 óra között, hétvégén és ünnepnapokon 14 és 8 óra között fogadják a betegeket.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a 1830-as egységes telefonszámot kell hívni az ügyeleti időben. Szakorvosok veszik fel a készüléket, így ha enyhe tünetekről, vagy éppen háziorvosi választ igénylő kérdésről van szó, akkor már ott megoldást kaphatnak a felmerült problémára. Ha kiderül, hogy súlyos esetről van szó, akkor pedig az OMSZ riasztja az ügyeleti kocsit vagy a mentőket, hogy mielőbb ellátást kapjon a beteg.

Dunaújvárosban a megszokott helyen, a rendelőintézet orvosi ügyeleti helyén (Vasmű út 10.) lesz a felnőtt ügyelet; a Szent Pantaleon Kórház földszintjén, a gyermekosztály közelében, a gyermek pulmonológiai rendelőben pedig a gyermekügyelet működik majd.

Minden alkalom során egy négyfős csapat áll készenlétben: egy ambuláns ügyeleti orvos, egy asszisztens, egy kijáró mentőtiszt és egy sofőr/technikus.

 

 

error: Másolási jog letiltva!