Tájékoztató a korlátozó intézkedésekről

Már biztosan mindenki előtt ismert, hogy jövő hétfőtől újabb korlátozó rendelkezéseket hozott a központi kormányzat. Ezek Kulcson is változást hoznak a mindennapokba, ezért ezzel a tájékoztatóval szeretném megkönnyíteni az eligazodást az új szabályok között. Fontos tudni, hogy a központi rendelkezések végrehajtása kötelességünk, ezeknél súlyosabb, más korlátozó intézkedéseket az önkormányzat nem hozott

👉🏻 A maszkhasználat jövő héttől Kulcson is általánosan kötelező.

👉🏻 Az óvoda, és az általános iskola április 7-ig bezár, az iskolában tantermen kívüli digitális munkarendre állnak át.

👉🏻 A bölcsődét nem kell bezárnunk, a megszokott munkarend szerint működik egyenlőre tovább.

👉🏻 A szociális étkeztetés a korábbi rendben, változatlanul zajlik tovább.

👉🏻 A Hivatal ügyfélfogadási rendje egyenlőre nem változik, ügyfeleinket személyesen kizárólag szerdai napokon fogadjuk, egyéb esetben online, telefonos vagy postai úton állunk rendelkezésre. (Kivéve az anyakönyvi eseményeket, melyeket folyamatosan fogadunk.)

👉🏻 Az üzletek egy részét sajnos két hétre be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patika, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzlet, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzlet. A nőnapra tekintettel március 8-án, hétfőn a virágbolt nyitva maradhat, de utána be kell zárnia.

👉🏻 A településen minden szolgáltatás szünetel, kivéve a szociális-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat.

👉🏻 A könyvtárt és a Faluházat továbbra is zárva kell tartanunk. Rendezvényeket nem tarthatunk.

👉🏻 Az étteremben, pizzériában továbbra is lesz lehetőség elviteles vásárlásra.

👉🏻 A 20 óra utáni kijárási tilalom szintén érvényben marad.

👉🏻 A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, igazolt sportolók számára az edzések lehetőségét is biztosítjuk a korábbiak szerint.

👉🏻 A parkok, játszóterek látogathatók.

👉🏻 Amint az elmúlt év nagy részében, úgy a következőkben is a polgármester jár el, dönt a képviselő-testület helyett minden ügyben, testületi működésre sajnos nincs lehetőség.Jó egészséget, és türelmet kívánok mindenkinek!

Jobb Gyula polgármester

error: Másolási jog letiltva!