Új bölcsődei férőhelyek kialakítása

Sajtóközlemény

Kulcs Községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.4.1-19 számú Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült európai uniós támogatásból. A megítélt támogatás összege: 282,92 millió forint, mely forrásból 2 csoportszobás új bölcsőde épül Kulcson az Óvoda u., 0455/5 hrsz. alatt az óvoda mellett.

A Széchenyi 2020 program keretében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.4.1-19 számú Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című pályázati felhívás céljaival összhangban a TOP-1.4.1-19-FE1-2019-00001 azonosító számú, „Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Kulcson” c. projekt megvalósításával lehetőség nyílik arra, hogy új bölcsőde épülhessen a településen. A 2 csoportszobás új bölcsőde épülete Kulcson az Óvoda u., 0455/5 hrsz-ú, 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon kerül kialakításra. Az építendő bölcsődében 2 csoportszobát, melegítő konyhát, irodákat, irattárt, mosókonyhát, mely egyben a gépészeti helyiség, személyzeti öltözőket és mosdókat, akadálymentes mosdót, babakocsi tárolót tervezünk kialakítani. Az épület végében helyeztük el a gyerekek kerti WC helyiségét, a kerti játék tárolót és egy általános tároló helyiséget.

A bölcsőde kialakításához, annak működéséhez a jogszabályban meghatározott – a tervezett foglalkoztató helyiségek után számított 6 db parkolóhely kerül kialakításra, melyből 1 db mozgáskorlátozott parkoló lesz.

A tervezett napelemes rendszer kialakítása költségkímélő és természetbarát, megújuló energiaforrást biztosít.

A projekt keretében 4 új munkahely jön létre.

A projekt várható befejezésének napja: 2023.06.30.

A projektről bővebb információt a www.kulcs.eu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Jobb Gyula

polgármester

Tel: +36 25 440-400

E-mail: titkarsag@kulcs.eu

error: Másolási jog letiltva!