Útburkolat felújítás kezdődik hamarosan

Tisztelt Lakosaink!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020. decemberében elnyert közlekedésfejlesztési támogatás megvalósítása végre elérkezik.

Az Arany János utcában, az Erősítő utcában, a Faiskola utcában, a Göböljárás utcában, a Muskátli utcában, a Sőtér sétányban és a Tamási Áron utcában elkészült az útburkolat felújítására a tervdokumentáció. Ezeknek az utcáknak a burkolatfelújítása nem engedélyköteles, ezért ezen utcaszakaszokra tegnap megindítottuk a közbeszerzési eljárást. Az eljárás keretében fogjuk kiválasztani a kivitelezőt.

Reményeink szerint a kivitelező kiválasztása június végéig megtörténhet, és július elején szerződés kötésre kerülhet sor.

Az utak felújítását a Képviselő-testület teljes egyetértésével a meglévő nyomvonal mentén kívánjuk kivitelezni. A megfelelő fogadó felület előkészítése és kiegyenlítése után 1 réteg aszfaltburkolat fog elkészülni, a kapubejárók nem változnak. (Természetesen nem minden utca lesz teljes hosszában felújítva, hanem a szükséges beavatkozások fognak megtörténni az előzetes felméréseket követően kialakított tervezés szerint.) Összesen 8.288 m2 útburkolat felújítását terveztük meg és valósítjuk meg a támogatás felhasználásával.

A szerződéskötést követően 3 hónap ideje lesz a kivitelezőnek az utak felújítására, tehát október közepére már elkészülnek a munkálatok.

A pályázati támogatás másik része engedély köteles, ezért a tervek elkészülte után most várunk a hatósági engedélyek megszerzésére. Ez a projekt-elem a Rákóczi utca járdájának kiépítése, a buszforduló megvalósítása és a Hatok terének felújítása, új parkolók kiépítése lesz. Amint ezekkel az engedélyekkel rendelkezünk, itt is megindítjuk a közbeszerzési eljárást, és a kivitelező kiválasztását követően itt is indulhat a munka, mely terveink szerint ez év végéig be is fog fejeződni.

Ez a projekt mellett még két pályázatunk van benyújtva közútjaink felújítására, ezek jelenleg még elbírálási szakaszban vannak, reméljük, azok is hasonlóan eredményesek lesznek majd.

Kérjük Tisztelt Lakosaink türelmét majd az útfelújítások okozta esetleges kellemetlenség miatt.

Jobb Gyula s. k.

polgármester

error: Másolási jog letiltva!