Mikor lesz nyílt képviselő-testületi ülés újra?

Tisztelt Lakosaink!

Többen érdeklődtek Hivatalunknál afelől, hogy mikor lesz legközelebb nyilvános képviselő-testületi ülés.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése rendelkezik arról, hogy veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Mindezek alapján sem a képviselő-testület, sem a bizottságok ülésének az Mötv. szerinti összehívására nincs lehetőség, a képviselő-testület valamennyi hatáskörét a polgármester gyakorolja, a képviselő-testületnek veszélyhelyzetben nincs döntési jogköre.

Arra természetesen mód van, főleg a kialakult járványügyi helyzetben, hogy a polgármester e-mailben vagy más módon a döntést megelőzően kikérje a képviselő-testület tagjainak véleményét, a döntés felelőssége azonban a polgármestert terheli. Kulcson is folyamatos a polgármester és a képviselő-testület között a kapcsolattartás, de nyilvános képviselő-testületi ülést összehívni nem lehet addig, míg a Kormány a veszélyhelyzet visszavonásáról nem rendelkezik.

A képviselő-testület hatáskörében eljáró polgármester által meghozott döntések továbbra is Kulcs község honlapján (www.kulcs.eu) a megszokott helyen elérhetőek.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Jobb Gyula polgármester

error: Másolási jog letiltva!